fbpx
Vælg en side

Presse

Lundsgaardløbet 2020 er aflyst

Vi har fulgt udviklingen i forbindelse med COVID-19 og anbefalingerne fra DGI, som følger de generelle krav og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne.

Vi havde håbet, at vi kunne gennemføre Lundsgaardløbet den 5. september 2020, men vi må desværre aflyse, da det fortsat ikke er muligt på baggrund af retningslinjerne fra DGI og sundhedsmyndighederne.

Der er plads til alle, når Lundsgaardløbet i Kerteminde skydes i gang 

Privat initiativ skal være med til at synliggøre naturen ved Kerteminde, skoven omkring Lundsgaard Gods og udbrede kendskabet til Cannonball løb, så det ikke alene er dedikerede løbere med mange marathon- og ultraløb i bagagen, der deltager i de prisvenlige Cannonball løb. Familier, børn og nybegyndere skal ikke være bange for at deltage i et Cannonball løb. Her er der kun godt humør, lave priser og fokus på det sociale fællesskab.

Det er to dedikerede løbere, der står bag genoplivningen af Lundsgaardløbet, hvor familier, børn og bedsteforældre samles med de erfarne marathon- og ultraløbere, der som træning måske løber et marathon om ugen. Lundsgaardløbet har eksisteret indtil 2018, men blev i 2019 ikke afviklet – og det skal der ændres på den 4. april 2020, når Lundsgaardløbet igen skydes i gang.

“Det kan lyde helt vildt, at nogen løber et marathon om ugen som træning. Jeg husker selv hvordan, at jeg for 14 år siden knap kunne løbe 10 km. Jeg kom dog i mål på de 10 km og har siden løbet 4 marathon og utallige af halvmarathon – men det var absolut ikke med humøret i top, at jeg rundede de der 10 km i 2005”, siger Simone Hansen med et grin.

Sammen med Alex Nielsen arrangerer hun Lundsgaardløbet den 4. april 2020. Løbet skal være med til at synliggøre den fremragende natur omkring Kerteminde og Lundsgaard Gods, hvor erfarne løbere og nybegyndere samles i et løbefællesskab med plads til alle. Arrangørerne ønsker helt specifikt at udbrede kendskabet til Cannonball løb, som i mange år har været den foretrukne løbemodel blandt erfarne løbere, der løber marathon- og ultraløb. Udgangspunktet for Lundsgaardløbet er bygget på Cannonball løb – men der er opgraderet på flere elementer som forplejning og service.

Forskellighed er en styrke i et løbefællesskab

Både Alex og Simone er engagerede løbere, men de foretrækker forskellige distancer og forskelligt løbeunderlag. Alex Nielsen er den morgenfriske, der løber hyppigt og primært bevæger sig ud på 5-10 km, hvor underlaget helst skal være grusstier. Simone Hansen foretrækker de længere distancer som halvmarathon og marathon og skal ikke i løbeskoene før kl. 10.00. Hun foretrækker de længere distancer og løbeunderlaget skal helst være asfalt.

“Det er så forskelligt, hvad mennesker foretrækker. Derfor er det helt væsentligt, at der til Lundsgaardløbet også skal være plads til børn, venner og familier sammen med de erfarne marathon- og ultraløbere”, siger Simone Hansen.

Da Alex Nielsen i sommeren 2019 flyttede til Kerteminde, begyndte de at løbe sammen i skoven og kombinere løbeturen med en badetur i Kerteminde Bugt. Simone Hansen løb i efteråret 2019 endnu et Cannonball halvmarathon. Kort efter besluttede de sig i fællesskab for at arrangere Lundsgaardløbet, så flere løbere nu kan samles til et løb med fokus på det sociale fællesskab.

De arbejder begge med kommunikation, PR og events, så det lå lige til højrebenet at planlægge et løb sammen. Det havde samtidig også være et stort ønske fra Simones side af i mange år, da løb altid har været hendes foretrukne motionsform og en lang tradition i hendes familie.

“Jeg løb mit første marathon i 2010 og startede med at løbe Cannonball løb i 2018, hvor jeg fik en fantastisk løbeoplevelse i Nyborg. Jeg løb distancen på 2,5 km med mine døtre kl.09.00. Det passede med, at vi nåede i mål, så jeg kunne løbe marathon kl.10.00. Vi fik alle en medalje, en skøn oplevelse og min mor var på stranden med mine døtre – alt imens jeg løb det hidtil mest kuperede marathon. Det var på mange måder et vanvittigt projekt, fordi området var meget kuperet med trapper, bakker og trails – men alle hjalp med at få min yngste datter rundt på de 2,5 km, som tog løbeturen og medaljen i klapvogn. Den hjælpsomhed og det sociale fællesskab kendetegner rigtig meget mentaliteten hos løberne ved Cannonball løbene”, siger Simone Hansen.

Der blev i december 2019 derfor taget kontakt til Lundsgaard Gods i Kerteminde, der ejes og drives af den økologiske landmand og godsejer Rudolf Iuel og jazzsangerinden Vini Iuel. De var helt med på idéen om et løb i skoven.

Afslut løbeturen med en badetur i Kerteminde Bugt

Simone Hansen og Alex Nielsen, der arrangører Lundsgaardløbet, har selv løbet adskillige ture i skovene. Derfor vil de gerne give den gode løbeoplevelse videre til andre.

Der er en helt unik natur omkring Lundsgaard Gods, hvor man kan komme meget tæt på fasaner og dådyr. Mange dage har de passeret forbi de næsten håndtamme dådyr, som hverken er bange for mennesker eller biler. Derudover så er Lundsgaard Gods et økologisk landbrug, hvor skoven og landbruget forvaltes og plejes med fokus på at støtte den bæredygtige forvaltning af verdens skove, som også er en del af FN’s 17 verdensmål.

Løbefællesskabet og naturens rammer er helt væsentlige for løbet. Derfor var det også helt naturligt at koble elementerne sammen og synliggøre, at Lundsgaard Gods forvaltes og plejes med fokus på den bæredygtige tankegang.

Vi ønsker at være med til at fremhæve de skove, der gør en forskel og tager ansvar for fremtidens liv på land. Derfor er Lundsgaardløbet placeret på Lundsgaard Gods, som stiller skoven og rammerne til rådighed. Det er også her, at mål- og startområdet vil være placeret. Både 10,6 km, halvmarathon og marathon følger den samme rute. Distancen Walk & Run på 2,5 km passerer igennem den østlige skov, hvor der både er dådyr, fasaner og et rigt fugleliv.

Hvis man er meget frisk, så kan løbeturen afsluttes med at hoppe i vandet fra badebroen, der ligger 200 meter fra Lundsgaard Gods. Løbeturen kan også kombineres med et besøg i Café Agnes HSommers Køkkenunivers eller en overnatning ved Lundsgaard Bed & Breakfast.

Historien om Cannonball løb

Cannonball marathonløb opstod i Danmark lige efter årtusindskiftet. Herefter udviklede de sig kraftigt i 2009 og 2010. Ordet Cannonball er opstået i forbindelse med den amerikanske film Gumball Rally, hvor der køres over USA uden faste startsteder, så politiet ikke kan opspore og standse dem.

Cannonball marathonløb tog herefter fart og inkluderer nu også 7 km, 10 km og halvmarathon. Derfor går de heller ikke under betegnelsen Cannonball marathonløb længere; men har fået den generelle betegnelse Cannonball løb.

Kontaktperson

Simone Hansen
Lundsgaardløbet
simone@lundsgaardloebet.dk
26208084

Fakta om Cannonball

 • Løberne hjælper hinanden
 • Der er typisk et begrænset deltagerantal
 • Løbene varsles ofte med kort frist
 • Løbene arrangeres med fokus på den gode løbeoplevelse
 • Der er et mindre tilmeldingsgebyr
 • Den samme rute løbes på alle distancer
 • Hver deltager sørger selv for tidstagning
 • Ved tilmelding accepteres det, at man løber på eget ansvar
 • Der er ikke førstehjælp eller personale, der hjælper eventuelt forulykkede løbere. Løberne hjælper hinanden
 • Man har mulighed for at tage egen forplejning med
 • Der må ikke svines på veje og stier
 • Alle hjælper hinanden med at holde depoterne rene
 • Færdselsreglerne, herunder evt. stop ved jernbaneoverskæring, skal overholdes
 • Alle får en medalje, som udleveres ved mål og diplomet kan hentes på nettet
 • Den samme arrangør afholder typisk mellem 2-50 Cannonball løb årligt